fbpx

Hyvän päivän resepti

Jotta heräät aamulla Energisenä, valmistautumisen pitää tapahtua jo edellisenä iltana, ennen nukkumaanmenoa. 

Päivän aikana kehosi ja mielesi kohtaa paljon rasitteita ja otat valitettavasti niitä myös sänkyyn mukaan. Siitä seuraa se, ettei unen laatu useinkaan ole kovin hyvä. 

15–30 minuutin meditaatio ennen nukkumaan menoa palauttaa yin ja yang oikeaan paikkaan, sinne missä ne kuuluvat olla. Nukut rauhallisesti ilman levottomia unia.

Kun kehosi on tasapainoinen, kehossasi on hyvä luonnollinen rytmi. Heräät aina aikaisin aamulla pirteänä, ilman herätyskelloa. Herääminen herätyskelloon ei tee hyvää aivollesi. Terve ihminen nousee heti Energisenä ylös sängystä aloittamaan päivää, eikä jää sinne makoilemaan väsyneenä. 

Vatsan kuuluisi toimia joka aamu suunnilleen samaan aikaan. Se kuuluu aamutoimenpiteisiin. Jos vatsasi toimii liian harvoin tai liian usein, suolistosi on huonossa kunnossa. 

Pitkän yön jälkeen on hyvä tehdä kevyt kävely ja herättää energiakeho sekä fyysinen keho. Kannattaa käyttää työmatka hyötyliikuntana. 

Minulla on tapana tehdä 10 minuutin kevyet niska- ja hartialiikkeet työpisteessä ennen kuin aloitan työpäivän. Aivot toimivat silloin paljon paremmin.

Syö aamulla kuin kuningas, päivällä kuin ministeri ja illalla kuin palvelija. Tarkoittaen sitä, että syö aamulla kunnolla, jotta sinulla on tarpeeksi Energiaa tulevalle päivälle. Päivällä syö vähän kevyemmin. 

Päivällä yang-Energia on korkeimmillaan, joten tällöin on hyvä lisätä marjoja tai hedelmiä lounaaseen. Illalla kannattaa syödä hyvin kevyesti, koska kehosi menee lepotilaan. On hyvä pitää vatsasi kevyenä kun nukut. Pidä huolta, että ruuassasi on aina paljon kuitua, hyvänlaatuista rasvaa ja vihreitä vihanneksia. 

Jos päivän aikana tulee sellaisia tilanteita, jotka herättävät sinussa kateutta, vihaa, turhautumista tai stressiä, muista palata omaan syvään hengitykseen ja lataa Energiaa maailmankaikkeudesta. Siellä on paljon Energiaa, joka ei lopu kesken.

Kevyt kasvohieronta kuuluu iltatoimenpiteisiin. Kasvoissa on paljon hyviä akupisteitä, jotka rentouttavat ja parantavat hyvinvointiasi. 

Paras sijoitus on sijoittaa itseesi, hengitä ja nauti omasta Energiastasi.

/ Hani