fbpx

Kärsimys

Mitä on kärsimys? Kärsimys on tila, jossa asiat eivät tapahdu niin kuin haluamme.
Kaikki mitä tapahtuu ympärillämme, noudattaa kolmea vaihetta: alku, keskivaihe ja loppu. Se on maailmankaikkeuden laki ja se ei koskaan tule muuttumaan. Kuitenkin ihmisen luonne on sellainen, että haluamme useimmiten kaiken pysyvän ennallaan. Emme pidä muutoksista. Takertuminen ja omistushalu on rakennettu meidän ihmisten rakenteisiin.
Koska haluaisimme, että kaikki pysyvät muuttumattomina, kärsimme kun joudumme päästämään irti ja sopeutumaan uusiin muutoksiin. Joko hyväksymme, että kärsimys kuuluu osana elämää ja se tapahtuu kaikille, tai voimme vähentää ja lopettaa kärsimyksen esimerkiksi näillä vastalääkkeillä:
1. Ajattele oikein
Ennenkuin mitään tapahtuu tai tulee näkyviin, asia tapahtui ajatustasolla jo kauan sitten. Esimerkiksi ennen kuin talo nousee näkyviin, suunnittelijat tekevät töitä ajatuksen tasolla jo paljon aikaisemmin. Ajatukset tuodaan sen jälkeen paperille ja sitä noudattaen talo toteutetaan fyysisesti.
Meidän mielessä tapahtuu yli 20 000 ajatusta vuorokaudessa. Siksi on väliä mitä ajattelemme, koska ne ovat kartta meidän teoille.
2. Näe oikein
Oikein näkeminen tarkoittaa sitä, että näemme asiat niin kuin ne ovat. Ilman meidän oman menneisyyden ja tulevaisuuden vertailua. Näemme asiat aina uusin silmin, ilman tietämättömyyden verhoilua.
3. Puhu oikein
Se on taito, joka meidän on opittava. Jos puhumisemme ei tuo toiselle ihmiselle onnellisuutta ja turvaa, niin älä ainakaan aiheuta pahaa mieltä ja levottomuutta. Kun puhumme rumasti ja haluamme loukata muita, uskomme että meidät on oikeutettu siihen, koska kuuntelija ansaitsee sen.
Todellisuus on se, että appelsiinista ei saa puristettua omenamehua. Jos meidän sisällä ei asusta vihaa, katkeruutta, kateutta tai itsekkyyttä, emme pysty puhumaan ääneen loukataksemme muita. Onnellinen ja harmoninen ihminen ei pysty loukkaamaan muita, vaikka toinen käyttäytyisi miten.
4. Kuule oikein
Puhuminen on tärkeää, mutta kuunteleminen on vielä paljon tärkeämpää.
”Kun puhumme, toistamme vain sen minkä jo tiedämme, mutta kun kuuntelemme, saatamme oppia jotain uutta”, sanoi Dalai Lama.
Jos haluamme kuunnella oikein, meidän pitää olla läsnä. Kuuntele ilman ennakkoluuloa ja odotusta, kulttuurin taustaa, koulutusta, vaurautta ja mainetta. Tilanne on aina uusi ja tuore meille.
5. Ansaitse elantosi oikein
Meidän kaikkien pitää tehdä töitä ansaitaksemme elantomme. Sen sijaan, että teemme kovasti töitä ansaitaksemme paljon rahaa jotta voisimme tyydyttää meidän egoa, voimme myös tehdä sellaista työtä mikä parantaa meidän elämänlaatua – ja myös muiden. Hyvää karmaa ei voi ostaa rahalla, vaan epäitsekkäillä teoilla.
6. Syö oikein
Last but not least. Me luomme maailmaamme ja kohtaloamme omalla Energialla. Millä tasolla meidän Energia värähtelee, se taajuus tuo meidän elämään tietynlaiset ihmiset ja asiat. Jos haluat muuttaa kohtalosi, aloita syömällä oikein. Syö itsesi Terveeksi, syö itsesi Onnelliseksi ja syö itsesi Viisaaksi.

/ Hani