fbpx

Kateus

Kateus on yksi vahvimmista myrkyistä, joka palvelee Egoamme. Se johtuu Tietämättömyydestä. Kun katsot asioita, niitä tulisi katsoa kolmesta eri ajanjaksosta: menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus.
Kaikki mitä meille tapahtuu, on joko itse ansaittua tai aiheutettua. Silti emme helposti halua antaa kunniaa muille. Emme hyväksy sitä, että saavutukset ovat useimmiten kovan työn takana ja vaatineet hikeä ja kyyneleitä.
Kateus on tunne siitä, että toisella on jotain parempaa kuin itsellä. Sen sijaan, että tunnet negatiivisuutta ja vihaa, kannattaa lopettaa katsomasta ulos ja kääntää katse sisäänpäin. On tärkeää oppia tuntemaan itseäsi; kuka olen, mikä on vahvuuteni/heikkouteni, mikä on elämäni tarkoitus?
Sekä negatiivisessa että positiivisessa tuntemuksessa tarvitaan energiaa. Sen sijaan, että käytät energiaa seuraamaan onko toisen nurmikko vihreämpää kuin omasi, kannattaa käyttää energiaa hoitamaan omaa nurmikkoasi.
Kun tunnet itsesi, tiedät täsmälleen millaista elämää haluat elää, millaisessa ympäristössä ja millaisten ihmisten kanssa haluat olla tekemisissä.
Aseta itsellesi tavoitteita ja tee uskollisesti ja ahkerasti töitä päämääriesi saavuttamiseksi. Selkeä visio auttaa saavuttamaan päämäärän nopeammin, ilman turhia kiertoteitä.
Kun olet tyytyväinen elämääsi, myös kateus kuihtuu kuin hoitamaton kasvi. Osaat olla iloinen muiden menestyksestä tietäen, että emme voi olla ilman toisiamme. Muiden hyvinvointi parantaa maailmaa ja se maailma vaikuttaa myös sinuun, koska elät siinä.

/ Hani