fbpx

Kuolemanpelko

Jossain elämänvaiheessa meille tulee hetki tai vaihe, kun pelkäämme kuolemaa. Pelkäämme, että kun kuolen, joudun jättämään perheen, rakkaita ihmisiä ja ystäviä. Pelkäämme, että joudumme jättämään kaiken maineen ja omaisuuden, joiden takia olemme tehneet kovasti työtä. Pelkäämme mitä meille tulee tapahtumaan kuoleman jälkeen.

Monet meistä ei tiedä, onko meillä vain yksi elämä vai monta elämää. Monet ovat sitä mieltä, että on vain yksi elämä. Kerran täällä eletään ja sitten kuollaan pois. 

Ajattelemme, että sen takia elämästä pitää nauttia. Syödä mitä haluaa, kunhan saa makuaistit tyydytettyä. Hamstrata omaisuutta mahdollisimman paljon välittämättä omasta ja muiden hyvinvoinnista. Jos keho ei voi hyvin, hoidetaan lääkkeillä kipuja ja turrutetaan tunteita. Jos energia on matalalla, niin syödään jotain mikä nostattaa nopeasti energian, vaikka se on vääränlaista energiaa. Käydään välillä lääkärissä ja terapeutilla tiedustelemassa, miten Minä voin? Laitamme terveytemme ja elämämme muiden käsiin ja jätämme vastuun siitä muille rahalla.

Kuolemanpelko tulee, kun emme koskaan tunteneet itseämme. Elämme siten, että katsomme vain ulos ja juoksemme tauotta jahtaamassa asioita, joita meidän Ego käskee saavuttamaan. Luulemme, että ne ulkopuoliset asiat tekevät meidät onnelliseksi ja sen takia jatkamme vain juoksemista.

Mitä kuoleman jälkeen tapahtuu tai montako elämää meillä on, se pitää vain tuntea itse. Niin kuin suola on suolaista, mutta et tiedä millainen on suolainen tunne, ennen kuin olet maistanut itse.

Meditaatio ja jooga ovat hyviä välineitä auttamaan meitä kääntämään katseen suuntaa. Huomaamme jossain vaiheessa, että ulos katsominen ei auta meitä tuntemaan itseämme. 

Kuka olen, miksi tulin tähän maailmaan ja mikä on elämäni tarkoitus? Meditaatiossa sallimme kehon ja mielen rentoutua hetkeksi. Laskemme hartioilta kaikki painot ja paineet. Annamme hengityksen syventyä ja opimme tuntemaan itsemme ensimmäistä kertaa.

Saatamme tuntea kuinka kaltoin olemme kohdelleet kehoamme ja mieltämme. Pidämme niitä liian itsestäänselvyytenä. Kenties se on ensimmäinen kerta kun sanomme keholle, että tästä lähtien tulen pitämään sinusta hyvää huolta.

Kun tunnet Energiasi, et enää pelkää kuolemaa vaan päinvastoin. Olet valmis ottamaan kuoleman vastaan milloin vain iloisin mielin. Olet iloinen siitä, että saat uuden kehon vanhan ja kuluneen kehon tilalle. Kun elät tietoisuudessa, tiedät että sielullesi on vain yksi kehityssuunta ja se on ylöspäin. Kun Energia nousee korkeammalle, maailmasi vain kirkastuu entisestään, koska me luomme maailmaamme meidän omalla Energialla.

Kirkas mieli tietää, että mikään ei yhtäkkiä lopu ja häviä kokonaan, vaan vain sen muoto ja rakenne muuttuu olosuhteista johtuen. Esimerkiksi kun vettä keitetään, se haihtuu kokonaan pois kattilasta, mutta se ei häviä, sen muoto vaan muuttuu toisenlaiseksi. Samoin kuin meidän keho ja mieli. 

Jos haluat rakentaa itsellesi hyvää elämää, hiljenny ja kuuntele Energiaasi. Millä tasolla Energiasi värähtelee tänään, se määrittää kohtalosi ja määrittää mitä tapahtuu kuolemaan jälkeen.

/ Hani