fbpx

Meditaatio aloittelijoille

Mitä on meditaatio ja miksi sitä kannattaisi harjoitella? 

Meditaatio tarkoittaa tietoisuutta, sitä että tietää mitä ollaan tekemässä. Meditaatio ei tarkoita vain lotusasennossa istumista, vaan pitää ymmärtää hyvin sen takana oleva syvä filosofia.

Meditaation päämääränä on saavuttaa tietoisuus. Suurin osa meistä ei ole kokenut mitä tietoisuus tarkoittaa. Pienestä lähtien katsomme vain ulospäin ja etsimme sekä lataamme tietoja ulkomaailmasta. Elämme niin kuin muut tässä yhteiskunnassa. Erilaisuutta pidetään useimmiten outona eikä sitä helposti hyväksytä. Meillä on oma mittari, joka on meidän ego. Ego ohjaa meidän ajatuksia ja käyttäytymistä.

Meditaatio auttaa meitä kääntämään katsetta sisäänpäin. Egoa ei enää tarvita. Emme enää elä illuusiossa, vaan uskallamme olla oma itsemme. Emme enää tarvitse muiden hyväksymistä. Osaamme olla tässä ja nyt. Ilman menneisyyden kärsimystä ja tulevaisuuden pelkoa. Osaamme kuunnella ja kunnioittaa omaa Energiaa, elämän essenssia. 

Meditoida voi missä vain ja milloin vain: seisten, kävellen, istuen, maaten… Niin kauan kun olet läsnä siinä mitä olet tekemässä, on meditaatiota. Tehokkain tapa päästä meditaation tilaan on ehkä kuitenkin istuen. Istuessa pystymme helpommin seuraamaan omaa hengitystämme. Kun omaa hengitystä seurataan, mieli myös tyhjentyy tuhansista turhista ajatuksista.

Jos keho on mutkassa, energia ei virtaa hyvin kehossa. Sen takia on hyvin tärkeää, mitä tahansa teetkin, pitää keho pidennettynä ja joustavana. Eli kun meditoit istuen, pidä selkäranka suorana, jotta energia virtaa mahdollisimman estottomasti.

Pidä kuitenkin keho rentona. Älä pakota kehoa mihinkään epämukavaan asentoon. Älä myöskään väkisin hengitä liian syvään tai liian raskaasti.

Harjoitamme meditaatiota, koska haluamme päästää irti kaikista paineista ja rasituksista. Joten jos kärsit meditaatiota tehdessäsi, teet sen silloin egolla, etkä omalla energialla.

Egosta on vaikea päästä irti, koska se on se joka määrittää ”Tälläinen olen Minä”, ja sitä suojellaan hyvin tiukasti. Egosta päästään eroon vain tietoisuudella ja tietoisuuteen päästään vain meditoimalla. 

Saavuttaaksesi kirkkaan mielen, tie on pitkä ja vaikea, mutta ei mahdoton. Ensin pitää uskoa siihen mitä on tekemässä, sen jälkeen tehdä sitä kärsivällisyydellä ja kiitollisuudella, niin sinua palkitaan nopeammin kuin uskotkaan.

/ Hani