fbpx

Miksi harrastan joogaa?

Olen kokeillut ja harrastanut elämäni aikana montaa liikuntalajia, mutta en erityisesti rakastunut mihinkään lajiin. Teen pitkiä työpäiviä ja se on aina hyvä tekosyy miksi juuri tänään en jaksa tehdä mitään liikuntaa ja siirrän sen ehkä seuraavalle päivälle.
Sitten jooga tuli elämääni. En rakastanut sitä heti alussa, mutta huomasin että pitkäaikainen niska-hartiakipu helpotti heti, vaikka siihen ei ollut auttanut edes kerran viikossa hierojalla käynnit. Palasin uudestaan ja uudestaan joogasaliin sen takia.
Sitten tuli kevät, joka on pahin vuodenaika minulle. Kampaajan ammatti on tuonut minulle rasitusastman ja erittäin pahat siitepölyallergiaoireet.
Allergia muuttui niin pahaksi, että melkein kuolin yhtenä keväänä. Happea ei kulkenut nenän eikä suun läpi. Elämä oli muutamasta minuutista kiinni. Lääkäri sanoi elvytyksen jälkeen, että minun pitää lopettaa kampaajan ammatti ja muuttaa pois Suomesta. Noh, sehän on aika helppo ratkaisu, kun on yrittänyt henkensä edestä rakentaa uutta elämää vieraassa maassa yli 20 vuotta.
Jännittyneenä odotin, koska oireet taas alkavat, mutta suureksi yllätykseksi koko kevät meni ilman minkäänlaisia oireita.
Eli astma ja allergiat loppuivat kokonaan joogan myötä. Ei tarvitse enää muuttaa pois Suomesta, yee!!
Fyysisesti olen paljon energisempi. Ei enää suoraan sänkyyn pitkän työpäivän jälkeen. Keho on kiinteä ja paino pysyy kurissa ilman, että tarvitsee koko ajan miettiä mitä syö. Tosin jooga opettaa myös syömään terveellisemmin, koska raskas keho ei jaksa tehdä hyviä liikkeitä.
Kaikki nämä hyödyt ja paljon paljon muuta liittyy joogaharrastukseeni. Mutta miksi ryhdyin opettamaan joogaa on se, että löysin Joogan ja Elämän Salaisuuden. Jooga ei ole enää vain liikuntamuoto, vaan se on paljon paljon enemmän. Kun teet asanoita eli joogaliikkeitä, ymmärrät maailmankaikkeuden, elämän ja kuoleman salaisuuden. Maan ja taivaan välissä on Selkäranka. Se hetki kun oivallus tapahtui, mikään ei ollut enää entisellään. Se oli tajunnan räjäyttävä kokemus. Kyyneleet valuivat ilosta.
Tiesin, että Elämän Salaisuus oli siinä. Tässä elämässä en halua enää tehdä mitään muuta kuin opettaa joogaa ja viedä näitä tietoja ihmisille.

/ Hani