fbpx

Rakkaus

On kahdenlaista rakkautta: ehdollinen rakkaus ja ehdoton rakkaus. Ehdollinen rakkaus on siemen kärsimykseen ja ehdoton taas valaistumiseen.

Ehdollinen rakkaus on useimmiten kahden ihmisen rakkaus. Rakastan sinua, koska sinä teet minut onnelliseksi. Rakastan sinua, koska ulkonäkösi miellyttää minun näköaistia. Rakastan sinua, koska pystyt tarjoamaan minulle taloudellista turvaa jne. Kun rakkaus perustuu ehtoihin ja kun jostain syystä ehdot muuttuvat tai eivät täytä meidän odotuksia, silloin kärsimme ja rakkaus haihtuu.

Ehdottomassa rakkaudessa ei ole taas minkäänlaisia ehtoja. Me annamme puhtaalla sydämellä ja rakkaudella, ilman odotusta ja takaisinmaksua. Tällainen rakkaus vaatii paljon hyvää energiaa ja tietoisuutta. Tietoisuutta omasta kehosta ja omasta mielestä.

Pystyt antamaan rakkautta ulos vain silloin, kun osaat rakastaa itseäsi ensin. Rakkaus ilman tietoisuutta on sokeaa rakkautta ja se ei ole kestävää. Terve itserakkaus vaatii läsnäoloa ja tietoisuutta. Olet tietoinen omasta kehosta sekä ulkoisesti että sisäisesti. Ne kehon osat mitä näet ja mitä et näe.

Olet tietoinen omasta mielestä, millaisia ajatuksia pyörii päässä aamusta iltaan ja päivästä toiseen. Ovatko tunteet positiivisia, negatiivisia vai neutraaleja. Ovatko ajatukset menneisyydestä, tästä hetkestä vai tulevaisuudesta. Ovatko tuntemukset todellisia vai kuviteltuja.

/ Hani