Suola

Jos vain yhden tavaran saa ottaa mukaan autiosaarelle, niin päätös ei ole vaikeaa, ottaisin hyvälaatuista suolaa mukaan. Koska sokeri on yin ja suola on yang, voidaan aina leikkiä näiden kanssa arjessa.
Olimme perheen kanssa matkalla, enkä ottanut mitään lääkettä mukaan, vain suolaa. Matkalla joutuu aina syömään mitä sattuu ja koska bakteerikanta on erilainen kuin kotimaassa, vatsa ei välttämättä toimi enää niin hyvin kuin pitäisi.
Kannattaa heti aamulla herättyä juoda ½ l suolavettä (1/2 litraan vettä lisätään 1 tl suolaa) tyhjään vatsaan tyhjentämään eiliset jätteet pois. Tätä voi tehdä joka päivä, jos vatsa ei jostain syystä toimi. Olo on hyvin kevyt sen jälkeen. Hampaiden pesussa käytän pelkästään suolaa, se on puhdasta ja tehokasta.
Vihanneksissa ja hedelmissä on nykyään paljon ei-toivottuja aineita: väriaineita, säilöntäaineita ja bakteereita. Siksi ne kannattaa pestä aina suolavedessä.
Makeanhimo lähtee pois myös syömällä esimerkiksi vähän sipsiä, jossa on merisuolaa.
Masentuneella ja jatkuvasti väsyneellä ihmisellä on useimmiten suolisto huonossa kunnossa. Suola parantaa, koska se tasapainottaa yin-energian kehossa.
Jos lapsille tulee hikinäppylöitä kuumana kesänä, ripottele suolaa ihon päälle niin kutina loppuu heti ja iho rauhoittuu.
Melkein kaikki ihosairaudet parantuvat, kun jättää sokerin pois ruokavaliosta korvaamalla sen hyvänlaatuisella suolalla.
Vatsatauti ja flunssa on yin-tyyppinen tauti, suola on yang, joten se poistaa ne hyvin nopeasti. Eli kun sairastuu flunssaan, pitää syödä ja juoda vähemmän. Jätä kaikki sokerit ja kylmät juomat ja laita pieni määrä suolaa suuhun 5–6 kertaa päivässä, nuku paljon ja flunssa menee pois kahdessa päivässä.
Suola on erittäin hyvä tuote flunssan ja vatsataudin hoitoon. Tämä lista jatkuu loputtomiin ja siksi suosittelen aina kaikille, että kannattaa hankkia hyvänlaatuista suolaa kotiin, esimerkiksi kalahari-suolaa. Suola on must-tuote keittiössä ja matkalla.
/ Hani