Yoga Valon Filosofia

hani rautakorpi jooga opettaja kouluttaja

Meidän joogastudiossa harjoitetaan ja opetetaan kahta asiaa: Joogaa ja Meditaatiota, eli fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Me kaikki haluamme olla onnellisia, kärsimystä ei halua kukaan. Silti kärsimys on mukana meidän arjessa melkein joka päivä, kärsimme henkisesti ja fyysisesti.
Fyysinen kärsimys tulee meidän kehosta: sairastuminen, vanheneminen, kipu ja ulkonäkö. Henkistä kärsimystä ovat ahneus, viha, kiintymys, ego ja väärä näkemys.

Jotta kärsimyksiä voi vähentää tai kokonaan lopettaa, pitää meidän olla tietoisia omasta toiminnasta ja ajatusmaailmasta.
1. Tunnista kärsimykset. Tiedosta, että kärsimykset ovat olemassa.
2. Pysähdy miettimään mikä aiheuttaa kärsimykset, mistä ne tulevat?
3. Mieti miten kärsimykset poistetaan. Ne poistetaan juuresta.
4. Mindfulness eli elä Tietoisuudessa.

Fyysiset kärsimykset pystyy aika pitkälle vähentämään joogan avulla. Joustavassa kehossa kaikki kulkevat energiakanavissa estottomasti, rauhallisesti ja kauniisti. Notkea puu taipuu paremmin myrskyisessä säässä kuin jäykkä puu. Kipu tulee myös siitä, kun keho on tukossa, lyhentynyt tai paksuuntunut.

Vastaavasti myös mieli voi olla hyvin tukossa. Emme pääse menneisyydestä eroon ja haluamme hallita tulevaisuutta. Väärä näkemys estää meitä näkemästä asian todellista merkitystä. Ego vääristää mitä ymmärrämme, näemme ja kuulemme. Valitettavasti useimmiten luulemme että Ego on minä itse ja se on kärsimyksen siemen. Ego aiheuttaa tietämättömyyttä ja tietämättömyys on varma tie kärsimyksiin.

Tietämättömyydestä pääsee eroon vain Kirkkaalla Mielellä ja Kirkas Mieli asustaa vain terveessä kehossa. Jos kärsit, niin älä jää siihen kärsimystilaan, vaan tee jotain mikä antaa sinulle Energiaa. Syö terveellisesti, kävelylenkki, jooga, meditaatio tai mikä tahansa liikuntamuoto, joka avaa kehoasi ja nostattaa energiatasoasi.

Näissä merkeissä Yoga Valossa nähdään. Nautitaan ihanasta ja ihmeellisestä elämästä. / Hani