fbpx

Yoga Valon jooga

jooga ohjaaja koulutus helsinki

Olen harjoitellut joogaa jonkin aikaa ja käynyt monissa maissa tutustumassa eri joogalajeihin eri joogamestareilla ja -opettajilla. Harjoitusten avulla olen löytänyt oman tien ja filosofian joogasta, jonka haluaisin jakaa meidän Yoga Valon studiossa.

Joogasta on tehty monissa paikoissa voimistelu- ja voimalaji. Sen sijaan, että jooga kohentaa meidän elämänlaatua, saammekin vammoja ja kipuja. Kehon on hyvä olla joustava ja kestävä, mutta ei väännetä sitä kuitenkaan epänormaaliin tilaan niin kuin sirkuksessa. Itse tuntee parhaiten oman kehon ja sen kehityksen.

Emme tee joogaa muiden arvostuksen takia, vaan oman hyvinvoinnin parantamiseksi. Jokaisen oma keho on erilainen, ainutlaatuinen. Vaikka kaksi ihmistä tekee samaa asentoa, on tuntemus täysin erilainen!

Joogan ja elämän filosofia on yksi ja sama. Emme mene joogasalille tekemään joogaa pari kertaa viikossa, vaan arkielämä on joogaa ja jooga on elämää.

Stressi hallitsee yhteiskuntaamme tänä päivänä, koska meitä painostetaan suorittamaan melkein koko ajan. Palvelemme meidän Egoa ja tingimme energiastamme. Seurauksena vieraannumme meidän kehosta ja sielusta. Lääkärit ja lääkkeet määrittävät meidän energian laadun.

Mitä enemmän yrität saada joogasta lisää, sitä vähemmän kehityt. Sama laki on elämässä. Arvokkainta elämässä on mielestäni harmonisuus. Harmonisuus tarkoittaa myös kohtuutta. Kohtuus itseään ja muita kohtaan. Kohtuutta on vaikea tunnustaa, jos elämäämme hallitsee Ego. Ego ei tunne sanaa kohtuus, Ego haluaa vain omistaa enemmän ja enemmän, korvata määrällä laatua.
Elämässä ja joogassa annan hengityksen määrätä tahtia ja laatua. Jos en pysty enää hengittämään rauhallisesti, tiedän ettei kannata enää mennä pidemmälle asennossa. Jos jokin asia tai ihminen kiihdyttää tai lamauttaa arjessa hengitystäni, tiedän että minun on hyvä vetäytyä siitä tilanteesta.

Ylipaino on iso ongelma maailmanlaajuisesti, koska syömme kuuntelematta meidän hengitystämme. Saatamme jatkaa syömistä, vaikka hengitys ei enää kulje kevyesti. Syömisen jälkeen väsymme ja meillä on hyvin raskas olo, sen sijaan että meillä olisi enemmän energiaa ja olisimme aktiivisia.

Kuinka paljon saamme ja missä olosuhteissa elämme missäkin elämävaiheessa, määrittää meidän oma Energia. Vaikka kuinka kovasti yrität saada kehitystä joogassa ja arjessa, et voi tehdä sitä aivoilla ja koulutuksilla. Elämän laatu ei tule ulkopuoliselta, vaan ainoastaan oman Energian laadusta ja määrästä.

Rakasta itseäsi, koska hän on ainoa joka kulkee kanssasi loppuelämän. Meidän joogastudiossa emme pakota sinua suorittamaan, vaan päin vastoin. Suomme sinulle ympäristön, missä voit olla vaan oma itsesi. Voit hyväksyä kehosi sellaisena kuin se on. Olet täydellinen ja muut on vaan extraa.

Juodaan teetä ja hengitetään rauhassa. Kun hartiat laskeutuvat rennosti alas, elämä on täydellistä.

/ Hani